Sulje tulostustila
Uutta palvelussa
Kirjaudu

Uutta palvelussa

Lataa ohje uusien toimintojen käyttöön tästä


Uusi lukunäkymä – parempi lukukokemus


Fokuksessa, Verkkokirjahyllyssä ja Bisneskirjastossa on uudistunut lukunäkymä. Teoksen vasemmasta laidasta avautuu jotakin toimintokuvaketta (haku / rakennepuu / asiahakemisto) klikkaamalla näkyviin toimintoikkuna, jonka voit halutessasi sulkea klikkaamalla teoksen tekstin päällä. Voit myös lukita toimintoikkunan näkyviin nasta-kuvakkeesta, ja uudelleen nastaa klikkaamalla piilotat ikkunan jälleen.

Voit siis valita, haluatko lukea teoksen tekstiä koko sisältöalueen levyiseltä palstalta vai tarkastella tekstin rinnalla toimintoikkunan sisältöä. Toimintoikkunasta löydät omina välilehtinään teoksen sisäisen hakutoiminnon, rakennepuun (sisällysluettelo) ja asiahakemiston. Kun olet toimintoikkunan rakennepuu-välilehdellä, voit halutessasi avata + -kuvakkeesta sisällysluettelon auki erilliseen ikkunaan.

Kun etenet lukunäkymässä, palvelu lataa sinulle lisää tekstiä. Teosnimen vierestä löytyvä taloikoni palauttaa sinut palvelun etusivulle, jossa voit mm. tehdä tutun koko palvelua koskevan haun valitsemallasi hakusanalla tai valita tarkasteluun toisen teoksen.

Omat merkinnät – korostukset ja muistilaput


Sinulla on nyt mahdollisuus tehdä monipuolisia muistiinpanomerkintöjä. Kun maalaat teoksen tekstiä, käytettäväksesi avautuu muistiinpanomerkintöjen (korostukset ja muistilaput) ikkuna. Jos haluat tehdä tekstiin korostuksen, valitse joku muistiinpanomerkintöjen ikkunan kolmesta korostusväristä ja tallenna. Jos haluat tehdä tekstin oheen muistilapun, kirjoita ikkunan Kirjoita muistilappu -kenttään haluamasi teksti ja tallenna. Tekemäsi merkinnät löydät ja niihin siirryt kätevästi teoksen nimipalkin Näytä merkinnät -kuvakkeesta. Voit siirtyä linkillä valitsemaasi merkintään, muokata sitä tai poistaa sen.

Kirjanmerkki-toiminto on poistunut käytöstä. Uusi muistilapputoiminto korvaa tähän asti käytetyt kirjanmerkit. Voit palauttaa kirjanmerkkisi muuntamalla ne muistilapuiksi. Palautusta varten tarvitset aiemmin käyttämiesi kirjanmerkkien kirjanmerkkikoodin, jonka voit syöttää muistiinpanomerkintöjen ikkunassa Kirjanmerkit-välilehdellä.

Uudet toiminnot käyttöön: luo henkilökohtaiset tunnukset


Voit tehdä tekstiin korostuksia ja muistilappuja, kun olet sisäänkirjautuneena palveluun henkilökohtaisilla tunnuksillasi. Henkilökohtaisilla tunnuksilla kirjautuminen myös mahdollistaa palvelukäytön missä tahansa ja millä tahansa laitteella. Tunnusten luominen on kätevää ja maksutonta. Käyttäjätunnuksenasi toimii sähköpostiosoitteesi.

Jos käytät palvelua oppilaitoksesi tai työnantajasi tarjoamana erikseen kirjautumatta, voit luoda tunnukset valitsemalla palvelun oikean ylälaidan valikosta ”Luo henkilökohtaiset tunnukset”. Käytäthän tunnusten luomiseen ko. organisaation sinulle tarjoamaa sähköpostiosoitetta.

Huom! Oppilaitoskäyttäjä: sinun tulee henkilökohtaisia tunnuksia luodessasi olla joko oppilaitoksen verkossa tai oppilaitoksen tunnuksin etäkäyttöön kirjautuneena. Lisäksi sinun tulee olla palvelun etusivulla (ei yksittäisen teoksen lukunäkymässä). Käytäthän tilin luomiseen oppilaitoksesi sinulle tarjoamaa sähköpostiosoitetta.

Jos taas käytät palvelua yrityksesi yhteiskäyttötunnuksella, pääset tekemään henkilökohtaisia muistiinpanomerkintöjä tilattuasi henkilökohtaiset tunnukset asiakaspalvelustamme sisaltopalvelut@almatalent.fi.