Sulje tulostustila
Kirjaudu

Ympäristöoikeus

 Kari Kuusiniemi,  Anne Kumpula,  Pekka Vihervuori,  Ari Ekroos

päivitetty 17.1.2020

Kaikissa talouselämän päätöksissä on otettava huomioon niiden ympäristölliset, useimmiten juuri luonnonsuojelulliset, tekijät. Ympäristöoikeuteen kuuluvat myös vuosisataisia perinteitä vaalivat rakennus- ja kaavoitusoikeus, jotka ovat kaiken infrastruktuurin takana yleiskaavan hyväksymisessä, moottoritien rakentamisessa ja kesämökin salaojittamisessakin.    

Fokus Ympäristöoikeus on jaettu kahdeksaan pääjaksoon, joista ensimmäisessä esitellään ympäristöoikeuden perusteet ja erityispiirteet. Seuraavissa kuudessa jaksossa käydään läpi ympäristöoikeuden eri lohkot: kiinteistöasiat, ympäristönkäytön suunnittelu, johon lukeutuvat mm. kaavoitus ja ympäristövahinkojen arviointi, luonnonvarojen hyödyntäminen, ympäristön muuttamiseen liittyvät toimenpiteet, luonnon-, maiseman- ja kulttuurinsuojelu sekä ympäristön- ja terveydensuojelu. Viimeisessä jaksossa tarkastellaan ympäristövastuuta ja ympäristövahinkojen korvaamista. 

Fokus Ympäristöoikeus kuuluu Oikeuden perusteokset -sarjaan.

Fokuksessa:Juridiikkafokus

TilaaKokeile veloituksetta
Mikä on Fokus? Fokus on kattava valikoima digitaalisia teoksia juridiikan, talouden ja verotuksen aihealueilta. Fokus-teoksia päivitetään lainsäädännön muutosten mukaisesti – voit siis luottaa siihen, että saat aina tuoreimman tiedon. Teosten sisällöstä ja ajantasaisuudesta vastaavat omien aihealueidensa johtavat asiantuntijat. Fokus-teokset ovat käytettävissäsi aina, kun sinulla on verkkoyhteys, millä tahansa päätelaitteella. Fokuksen käytöstä maksat vuosilisenssin. Hintaan vaikuttavat tilattujen teosten ja palvelun käyttäjien määrä.
Katso myös
Fokus
Talousfokus, VerotusfokusFokus
Arvonlisäverotus
Auvo Nieminen, Leena Äärilä, Raimo Anttila, Mika Jokinen
180,00 €
JuridiikkafokusFokus
Verkkokirjahylly
Fokus
Fokus
Talousjohtaminen
Jukka Pellinen