Sulje tulostustila
Kirjaudu

Hallinto-oikeus

 Olli Mäenpää

päivitetty 23.1.2020

Hallinto-oikeus on kattava ja ajantasainen yleisesitys hallinto- ja virkamiesoikeudesta ja tarjoaa päivitetyn kotimaisen ja eurooppalaisen oikeuskäytännön hallinto-oikeuden alalla. Saat jäsennellyn tiedon oikeusturvan perusteista hallinnossa, hallintomenettelystä, viranomaisten toiminnan rajoista ja virkamiesten vastuusta sekä kunnallisesta demokratiasta ja itsehallinnosta. Teoksessa käsitellään myös EU:n vaikutus suomalaiseen hallinto-oikeuteen sekä perusoikeuksien toteutuminen julkisuusperiaatteen, hyvän hallinnon ja oikeusturvan kautta. Teos on tarpeen kaikille kuntien ja valtion viranomaisille, hallintotuomioistuimille ja myös asianajajille ja lakimiehille, jotka hoitavat toimeksiantoja, joissa muutoksenhakureittinä korkein hallinto-oikeus. Asiantuntija päivittää teosta jatkuvasti lainsäädännön muutosten ja uuden oikeuskäytännön mukaan. 

Olli Mäenpää on hallinto-oikeuden professori Helsingin yliopistossa. Hän on erikoistunut viime aikoina hyvään hallintoon, julkisuuteen ja oikeusturvaan liittyviin sekä eurooppalaiseen hallinto-oikeuteen liittyviin kysymyksiin.

Fokuksessa:Juridiikkafokus

TilaaKokeile veloituksetta
Mikä on Fokus? Fokus on kattava valikoima digitaalisia teoksia juridiikan, talouden ja verotuksen aihealueilta. Fokus-teoksia päivitetään lainsäädännön muutosten mukaisesti – voit siis luottaa siihen, että saat aina tuoreimman tiedon. Teosten sisällöstä ja ajantasaisuudesta vastaavat omien aihealueidensa johtavat asiantuntijat. Fokus-teokset ovat käytettävissäsi aina, kun sinulla on verkkoyhteys, millä tahansa päätelaitteella. Fokuksen käytöstä maksat vuosilisenssin. Hintaan vaikuttavat tilattujen teosten ja palvelun käyttäjien määrä.
Katso myös
Fokus
Talousfokus, VerotusfokusFokus
Arvonlisäverotus
Auvo Nieminen, Leena Äärilä, Raimo Anttila, Mika Jokinen
180,00 €
JuridiikkafokusFokus
Verkkokirjahylly
Fokus
Fokus
Talousjohtaminen
Jukka Pellinen