Sulje tulostustila
Kirjaudu

Esimiehen työoikeus

 Harri Hietala,  Johanna Pystynen,  Keijo Kaivanto,  Elisa Valvisto

päivitetty 29.10.2019

Esimiehen työoikeus soveltuu johtajille, esimiehille sekä henkilöstö- ja palkkahallinnon ammattilaisille. Teos neuvoo, miten työlainsäädäntöä sovelletaan käytännössä ja kuinka henkilöstöasioissa on viisainta toimia.

Digitaalinen, päivitettävä hakuteos on jaettu selkeisiin osiin, jotka kattavat koko työsuhteen elinkaaren rekrytoinnista työsuhteen päättymiseen. Teos sisältää seuraavat kokonaisuudet:

- Uusi työntekijä, uudet työtehtävät
- Työnantajan ja työntekijän velvollisuudet
- Toimiva työyhteisö
- Työaika ja vuosiloma
- Vapaat ja eläkkeet
- Palkat, korvaukset ja verotus
- Työsuhteen päättyminen ja keskeytyminen

Lisäksi teoksessa selostetaan kootusti työlainsäädännön keskeisiä viimeaikaisia muutoksia ja kommentoidaan korkeimman oikeuden työoikeudellisia ratkaisuja. Sisältö on linkitetty kattavasti Suomen Laki -hakupalveluun sekä yleissitoviin työehtosopimuksiin. Teos sisältää myös asiakirjamalleja eri tilanteita varten.

Varatuomari Harri Hietalalla on vuosikymmenten kokemus työlainsäädännön valmistelusta, työehtosopimusneuvotteluista ja kaikenlaisten työsuhteita koskevien asioiden käsittelystä. Nykyisin Hietala toimii yhteistoiminta-asiamiehenä työ- ja elinkeinoministeriön yhteydessä.
 
Asianajaja, varatuomari, opetusneuvos Keijo Kaivannolla on pitkä kokemus haastavien työoikeudellisten kysymysten parissa niin asiantuntijana, asiamiehenä, neuvottelijana kuin yritysjohtajana. Tällä hetkellä Kaivanto toimii asianajajana asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanerva Oy:ssä.
 
Kasvatustieteiden maisteri Johanna Pystynen on henkilöstöjohtamisen ammattilainen. Hän on työskennellyt vuodesta 2012 henkilöstöjohtajana Vincit Oy:ssä, joka on valittu muun muassa Euroopan parhaaksi työpaikaksi vuonna 2016.

Fokuksessa:Juridiikkafokus

TilaaKokeile veloituksetta
Mikä on Fokus? Fokus on kattava valikoima digitaalisia teoksia juridiikan, talouden ja verotuksen aihealueilta. Fokus-teoksia päivitetään lainsäädännön muutosten mukaisesti – voit siis luottaa siihen, että saat aina tuoreimman tiedon. Teosten sisällöstä ja ajantasaisuudesta vastaavat omien aihealueidensa johtavat asiantuntijat. Fokus-teokset ovat käytettävissäsi aina, kun sinulla on verkkoyhteys, millä tahansa päätelaitteella. Fokuksen käytöstä maksat vuosilisenssin. Hintaan vaikuttavat tilattujen teosten ja palvelun käyttäjien määrä.
Katso myös
Fokus
Talousfokus, VerotusfokusFokus
Arvonlisäverotus
Auvo Nieminen, Leena Äärilä, Raimo Anttila, Mika Jokinen
180,00 €
JuridiikkafokusFokus
Verkkokirjahylly
Fokus
Fokus
Talousjohtaminen
Jukka Pellinen