Sulje tulostustila
Alma-tunnus - Ohjeita
Kirjaudu

Alma Talent Sisältöpalvelut siirtyvät käyttämään Alma-tunnusta

Mikä on Alma-tunnus?

Alma-tunnus on Alma Median palveluiden yhteinen käyttäjätunnus. Luomalla tunnuksen käytät helpommin Alman eri palveluita yhdellä kirjautumisella. Nyt myös sisältöpalveluissa Suomen Laki -hakupalvelu, Fokus, Verkkokirjahylly, Bisneskirjasto ja Sijoituskirjasto siirrytään käyttämään kirjautumistunnuksena Alma-tunnusta.

Kirjautumisjärjestelmää koskevat muutokset on aloitettu 30.11. Muutostöistä johtuen sisältöpalvelut ovat toistaiseksi kaikille avoimessa käytössä ilman kirjautumista. Henkilökohtaisilla tunnuksilla kirjautumista edellyttäviä toiminnallisuuksia (Oma salkku, muistiinpanomerkinnät) voit käyttää, kun kirjaudut ulos avoimesta käytöstä ja uudelleen sisään henkilökohtaisilla tunnuksillasi.

Alta löydät toimintaohjeita erilaisiin kirjautumistilanteisiin Alma-tunnuksen käyttöönoton jälkeen.

Lue lisää Alma-tunnuksesta 

Miten toimin?

Nimetty käyttäjä (henkilökohtaisilla tunnuksilla kirjautuva)

Kirjaudu palveluun samalla tunnuksella ja salasanalla kuin ennenkin. Jos kirjautuminen ei onnistu, voi olla että sinulla on entuudestaan samalla sähköpostiosoitteella luotu Alma-tunnus esim. Kauppalehden tai Talouselämän digitilauksen myötä. Kirjaudu jatkossa myös sisältöpalveluihin tämän tunnuksen salasanalla tai tarvittaessa resetoi salasanasi osoitteessa tunnus.almatalent.fi/unohtunut-salasana.

Huomioithan myös, että salasanan täytyy täyttää seuraavat ehdot:
Salasanan täytyy olla vähintään 8 merkkiä pitkä ja sisältää vähintään seuraavat:
• pieniä kirjaimia
• isoja kirjaimia
• numeroita

Yhteiskäyttötunnus

Yhteiskäyttötunnuksella kirjautuvat käyttäjät tarvitsevat Alma-tunnukseen siirtymisen myötä riittävän vahvan salasanan kirjautumista varten. Salasanan täytyy olla vähintään 8 merkkiä pitkä ja sisältää vähintään seuraavat:
• pieniä kirjaimia
• isoja kirjaimia
• numeroita

Jos organisaatiossasi käytetään yhteiskäyttötunnusta eikä nykyinen salasananne täytä näitä vaatimuksia, pyydäthän organisaatiosi yhteyshenkilöä olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme salasanan vaihtamiseksi, puh. 020 442 4100 (ma - pe klo 8.15-16.00) tai sisaltopalvelut@almatalent.fi.

IP-käyttäjä

IP-tunnistautuminen tapahtuu kuten ennenkin ja hankitut sisällöt avautuvat käytettäväksesi ilman erillistä kirjautumista. Saadaksesi käyttöösi kaikki palvelun toiminnallisuudet, voit luoda Alma-tunnuksen (kirjaudu ulos ja valitse tämän jälkeen yläkulman valikosta ”Kirjaudu”, jotta saat kirjautumis- ja tunnuksenluonti-dialogin). Käyttäjätunnuksenasi toimii sähköpostiosoitteesi. Käytäthän tunnuksen luomiseen ko. organisaation sinulle tarjoamaa sähköpostiosoitetta. Jos olet jo aiemmin luonut itsellesi IP-tunnistautuneena henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen, voit kirjautua palveluun samalla tunnuksella ja salasanalla kuin ennenkin.

Huomioithan, että sinulla voi olla jo entuudestaan samalla sähköpostiosoitteella luotu Alma-tunnus esim. Kauppalehden tai Talouselämän digitilauksen myötä. Voit kirjautua jatkossa myös sisältöpalveluihin tämän tunnuksen salasanalla tai tarvittaessa resetoida salasanasi osoitteessa tunnus.almatalent.fi/unohtunut-salasana.

Kysy – me autamme

Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää, asiakaspalvelumme auttaa numerossa 020 442 4100 (ma - pe klo 8.15-16.00) tai sähköpostitse sisaltopalvelut@almatalent.fi.

Oppilaitosten ezproxy-ohjeet

Kirjautumisjärjestelmän muutokset eivät vaikuta ezprozy-käyttöön. Tarvittaessa voit tarkistaa ezproxy-asetukset intran kautta käyttöä varten:

T Suomen Laki
U https://suomenlaki.almatalent.fi/
HJ https://suomenlaki.almatalent.fi/
HJ suomenlaki.almatalent.fi
DJ almatalent.fi

T Fokus
U https://fokus.almatalent.fi/
HJ https://fokus.almatalent.fi
HJ fokus.almatalent.fi
DJ almatalent.fi

T Verkkokirjahylly
U https://verkkokirjahylly.almatalent.fi/
HJ https://verkkokirjahylly.almatalent.fi/
HJ verkkokirjahylly.almatalent.fi
DJ almatalent.fi

T Sanakirjat
U https://sanakirjat.almatalent.fi/
HJ https://sanakirjat.almatalent.fi/
HJ sanakirjat.almatalent.fi
DJ almatalent.fi

T Bisneskirjasto
U https://bisneskirjasto.almatalent.fi/
HJ https://bisneskirjasto.almatalent.fi/
HJ bisneskirjasto.almatalent.fi
DJ almatalent.fi

T Sijoituskirjasto
U https://sijoituskirjasto.almatalent.fi/
HJ https://sijoituskirjasto.almatalent.fi/
HJ sijoituskirjasto.almatalent.fi
DJ almatalent.fi

T Sisaltopalvelut
U https://sisaltopalvelut.almatalent.fi/
HJ https://sisaltopalvelut.almatalent.fi/
HJ sisaltopalvelut.almatalent.fi
DJ almatalent.fi

Ongelmatilanteessa pyydämme toimimaan seuraavan ohjeen mukaan:
• Mene osoitteeseen fokus.almatalent.fi/selaintiedot ja ota selaimesi IP-osoitteen tiedot talteen.
• Siirry johonkin edellä listatuista palveluista ja ota talteen internet-osoite eli url-osoite, jossa olet palvelun evätessä pääsyn palveluun.
• Lähetä nämä tiedot meille osoitteeseen sisaltopalvelut@almatalent.fi ilmoittaessasi yhteysongelmastasi. Autamme myös numerossa puh. 020 442 4100 (ma - pe klo 8.15-16.00).